Wie zijn wij....

Wij zijn René en Miranda Kayser Keppel.
Renè is van bouwjaar 1961, geboren in Wiltz Luxemburg. Zijn jeugd heeft hij door gebracht in Enscherange. Van beroep is hij lasser en werkt bij SEO (Societé Electrique de L’our) in Vianden.
Miranda (ik) is van bouwjaar 1965 en geboren in Egmond, Nederland. In maart 1984 ben ik met een aantal paarden naar Luxemburg verhuisd, naar het plaatsje Enscherange waar ik een manegé begon. Een jaar later ben ik naar Wilwerwiltz verhuisd met de paarden en heb daar de manegé nog 7 jaar gehad. Helaas had ik geen binnenbak en de winters zijn erg lang in de Ardennen, dus alles wat ik zomers verdiende ging in de winter weer op. In 1991 werd mijn huur van de stal opgezegd. Dus gingen René(die ik inmiddels had leren kennen) en ik op zoek naar een boederijtje voor ons zelf. Die vonden we in Rumlange. Op 17 juni 1991 zijn we getrouwd.
In april 1992 begon ik een nieuwe carriere als verpleegster in een bejaardenhuis, (erg logische carriere met een diploma op zak van de landbouwschool, hahaha) Ik heb daar 9 jaar alleen nachtdiensten gedraaid, was dan ook alleen in de nacht dus het leerde snel. Werk nu twee diensten 'smorgens van 6 tot 14 uur en 'smiddags van 14 tot 22 uur. Zo hou je veel vrije tijd over voor de paarden!
In het voorjaar van 1994 heb ik de Luxemburgse nationaliteit gekregen.
We waren al een aantal jaren aan het zoeken naar iets anders met meer land en een huis wat wat vrijer lag, Alleen zijn de prijzen in Luxemburg niet meer voor de gewonen man tebetalen dus kwamen we in Duitsland terecht. We hadden dit huis al jaren geleden gezien toen we hier een auto kochten. René werkt met de eigenaar samen dus wisten we dat het nog steeds leeg stond. Eigelijk wilde Walter het niet verkopen maar gelukkig wel aan ons. Dus in het voorjaar van 2005 zijn we begonnen met verbouwen en op 8 juni zijn we verhuisd.
René zit nu veel dichter bij zijn werk, 8 km. en voor mij is het 26 km.naar Clervaux, toe dus goed tedoen.

terug naar menu