(foto's volgen)

Rijden in de Luxemburgse Ardenne en de Sud Eifel.

Samen met je paard door de natuurparken Our en de Irsen.
Natuurpark Our is een prachtig mooi gebied op de grens van Luxemburg, Belgie en Duitsland. Met zijn hoge bergen en diepe dalen waan je je in een andere wereld. Het riviertje de Our kabbelt rustig door het dal, aan de oever vindt je fantastische planten en kruidensoorten, onder andere de bachblütten emosion waarvan de zaden heel ver weg springen en daardoor deze plant veel voor komt. In het plaatsje Heinerscheid vindt je de produkten van het Ourtal in een resturant/winkel terug. Eenmaal per maand is daar ook een boerenmarkt.

Het natuurgebied Irsental staat bekend om zijn veelvoud aan verschillende vlinders, prachtig om met je paard er doorheen te rijden als de vlinders dansen.

Dan hebben we ook nog het ruige gebied van de Ardenne/Eifel met hoogteverschillen van 400 meter!
Ondergrond is hard rots bodem en losse stenen. De paarden leren zowel klimmen als dalen en oppassen vanwege de stenen die kunnen mee rollen. We hebben tal van beekjes en rivieren in de buurt waarvan de Our het grootste is, altijd leuk om met je paard er door heen tegaan.
Op 100 meter van huis ben je al in het bos. Als je rechts aanhoud, heb je nog een heel mooi dal, dat heet het Gaytalpark met een kleine beekje wat er de hele tijd doorheen kronkelt. Ik heb het een keer geprobeerd te tellen: je gaat tussen de 15 á 20 maal door het beekje. Als je dan de berg weer op kom ben je in het Kammerwald (is weer Luxemburg) ietsje door rijden en je hebt het prachtige uitzicht op het kasteel van Vianden.
Overigens is er over het Gaytalpark ook een bezoekerscentrum in Körperich met alle info over de verschillende planten en dieren die daar voorkomen. Met volle maan zijn er ook 'savonds wandelingen.
Ik heb ook een wanderreiterstation (trektochtpleisterplaats) ondekt aan de Our. Je kan daar je paard in een paddock zetten en zelf heerlijk eten, je kan van ons uit dus daar gaan lunchen!!

Je kunt hier gaan rijden op kaart, er zijn goede kaarten beschikbaar of we kunnen ook afspreken dat ik mee rij.

Op verschillende data zijn er ook Endurance en TREC trainingen, zie hiervoor de trainingspagina.

 

Links naar de natuurparken:

Irsental
Ourtal
Gaytalpark

 

terug naar menu