TRAINEN IN SCHEITENKORB

René en Miranda Kayser nodigen TREC en Enduranceruiters uit om in de fantastische omgeving van Scheitenkorb te komen trainen. We kunnen geen vakantiegasten aannemen, enkel trainingsgasten! Het is géén commercieele instelling en je betaald enkel de onkosten van logies voor paard en ruiter. Je kookt zelf of eet in het volgende dorp, 5 km verderop. Kosten hiervan in overleg. Scheitenkorb is als trainingslocatie opgenomen in het TREC Opleidings Centrum en veel Nederlandse en Belgische enduranceruiters weten de weg naar de René en Miranda makkelijk te vinden. Op de vorige locatie in Rumlange, Luxemburg (30 km van Scheitenkorb) werden jaarlijks veel trainingen gedaan. Ook bivakeerde het Nieuw Zeelands Enduranceteam er drie maanden, als voorbereiding op de wereldkampioenschappen in Jerez 2002. De jaarlijks georganiseerde endurancewedstrijd in Clervaux trok vele internationale deelnemers.
Miranda is zelf enduranceruiter en heeft deze nieuwe locatie speciaal uitgekozen omdat de trainingen er zwaar zijn, een goede voorbereiding op de grote wedstrijden. Ze reed diverse Europese en Wereldkampioenschappen mee en is zeker geen onbekende.
Er kan zelfstandig gereden worden vanaf kaart of Miranda kan je begleiden als gids of trainer. Laat weten waar je belangstelling naar uit gaat. In de buurt is een wanderreiterstation (trektochtovernachtingspunt) aan de rivier de Our, je kan daar je paard in een paddock zetten en zelf heerlijk eten. Je kan van ons uit dus daar gaan lunchen!
Ga verder op deze site, bekijk de foto's, lees over de achtergronden, vindt info over de omgeving en vergaap je aan het prachtige landschap.

~~~menu~~~
(Klik op de foto's)