Onze fokkerij


Wij fokken op kleine schaal paarden.
Dit zijn Volbloed Arabieren en Anglo Arabieren. In 1989 zijn we daar mee begonnen voor die tijd fokte ik Haflingers.
Onze stam merrie Arish Aziza, geb. 1986 is een Crabbet maal Russisch, haar vader is Nadejni en van moeders kant de crabbet lijn Magic Argosy. Aziza heeft ons 11 veulens geschonken. Met haar voor alle rassen goedgekeurde zoon Saladin hebben we Maybe Comedie gedekt daar kwam in een sneeuwstorm nacht Snowie uit.
Maybe Comedie, (die ik jaren in de Endurance heb uit gebracht,) is een Anglo arabier eerste generatie dus 50%, haar vader is de Franse hengst Djamel die weer als vader de beroemde Manganate heeft. Haar moeder is een Amerikanse volbloed die heel verdienstelijk op de baan gelopen heeft Pontiflight vm. Pontifex.
Snowie
hadden we laten dekken in Frankrijk op de stoeterij van Les Haras Nationaux in Uzés daar is het één en ander fout gegaan, ze hebben de verkeerde hengst gebruikt!? Dus twee jaar later kregen we dan eindelijk de goede papieren bij het veulen Orvia met als vader Sadepers v. Persik. Helaas is Snowie veel tevroeg gestorven op 5 jarige leeftijd. Orvia heeft op 6 oktober 2005 onverwacht een veulen gekregen een merrie die luistert naar de naam Kabila. De vader van Kabila is onze eigen gefokte hengst Shaho.
Shaho
zijn moeder is Azila Kayyal (die we op 19 januarie 1999 gekocht hebben) is een russisch gefokte merrie van Aloum v. Numizmat en van moeders kant Salon. Haar hebben we in 2002 laten dekken door Diament Du Rolon v. Persik en bij de moederskant weer het Manganate bloed met als Resultaat Shaho. Aziza is ook in 2002 naar Diament Du Rolon gegaan en daar kregen we een merrie uit en die kreeg de naam Kiaraa.
Met Kiaraa willen we de lijn van Aziza behouden en verder fokken en in Kabila zitten onze eigenfok lijnen dus daar gaan we ook verder mee. Voor dat Shaho weg ging heeft hij als afscheids kadootje ook nog Maybel gedekt we zijn erg benieuwd naar dat resultaat wat we dan eind januari/begin februari verwachten.
Dan is er nog de merrie Nib Could Be Star. Zij is ook een Anglo 50%, geb.1-5-2004. Haar vader is de Arabische Volbloed Sheikan Star die al verschillende kinderen in de endurance sport heeft lopen haar moeder is Engels volbloed die heel verdienstelijk op de baan gelopen heeft.

SHAHO

Na Saladin is nu ook uit onze fokkerij nog een volbloed arabier gekeurd geworden voor alle rassen en dat is Shaho door ons gefokt en nu eigendom van Jannet van Wijk.
Op 17 en 18 maart 2006 is Shaho naar de keuring gegaan in Duitsland bij het sportpaarden stamboek ZSAA, de keuring bestond uit opmeten, aan de hand op het harde in stap en draf, 2x los lopen in de binnenbak, vrij springen en op de driehoek in stap en draf. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij in het geheel een 7 behaald en dat is goed voor het hengstenboek .
Wij zijn natuurlijk superblij met dit succes zo krijgen zijn kinderen Kabila en Bidziil toch nog volle papieren en kan Maybe Comedie nog een keer voor ze voorgoed terug naar Frankrijk gaat een keer gedekt worden door Shaho.
Hierbij wensen we Jannet en Marc een mooie toekomstige fokkerij toe.

terug naar menu