Endurance

In 1986 kwam ik voor het eerst in aanraking met deze sport en vanaf 1992 werd alles wat serieuzer. Waarom ik voor deze sport gekozen heb? Had al dressuur springen en samengesteld gedaan en dat laatste durfde ik eigelijk niet meer zo goed, dus is het beter te stoppen en die andere sportarten bevielen me in Luxemburg niet zo. Tja en ik had Nuck eigelijk gekocht voor de milatry en springen, wat hij heel goed kan, alleen was het groote probleem met hem zijn aandacht erbij houden. In die tijd had ik dus al een paar keer een Endurance wedstrijd gedaan en door Nuck begon toen alles echt. Aangezien ik een erge natuurliefhebber ben was het absoluut niet moeilijk om voor deze sportart tekiezen. Nu is ons motto ENDURANCE IS NOT JUST A SPORT, IT’S A WAY OF LIFE
Anno januari 2006 zijn mijn wedstrijd kilometers op 7145 daarvan zijn de meeste met Nuck(3115) en Maybe Comedie(2750) Hoop dan ook in 2007 de 10.000km. te halen.
In de tijd die ik met Endurance begon was er nog niet zoveel over deze sport bekend en de mensen die het deden hielden eigelijk de kennis voor zich. Er waren maar een handje vol waar je iets aan kon vragen. Nu is dat gelukkig heel anders we hebben meer boeken, meer mensen die je verder willen helpen, veel onderzoekingen naar zadels,kleding,voeding enz.en internet.
Dit alles heeft ook tot gevolg dat de sport veel professoneler is geworden en we nu ook veel sneller rijden dan vroeger. Nu een 160km. Met 22/23km in de woestijn is al geen uitzondering meer.
Ik hoop nog jaren van deze sport tekunnen genieten zowel als ruiter als groom.

 

 

terug naar menu